1 december 2023

Energiekoorden

energiekoorden_blog

Hoe je het ook went of keert, we zijn op een bepaalde manier energetisch verbonden met alle mensen, dieren, voorwerpen en gebeurtenissen om ons heen. Positieve verbintenissen geven ons kracht en energie, negatieve verbintenissen verzwakken ons en kunnen ons zelfs uitputten.

Misschien herken je dit wel; je staat met iemand te praten en je voelt je energie langzaam weg stromen. Maar de persoon met wie je in gesprek bent lijkt steeds meer energie te krijgen. Maar het kan ook zijn dat je je plotseling heel blij voelt, zonder enige reden.

Dit zijn twee voorbeelden van positieve en negatieve koorden. En het mooie is, dat hoe meer je er bewust van bent dat je jezelf verbindt met een ander, je ook gaat herkennen wat er precies gebeurt. Want is het jouw vermoeidheid of van die ander? Waarom slaat je humeur om als een blad aan de boom, terwijl je je daarvoor nog vrolijk voelde? Het verdriet wat je voelt, is dat jouw verdriet en van diegene met wie je stond te praten, of van diegene waar je op dat moment aan dacht? Onthoud wel dat het niet betekent dat die persoon slecht is. Hij of zij heeft op dat moment niet dezelfde frequentie als jij.

Wat zijn nu energiekoorden?

Energiekoorden zijn onzichtbare lijnen van energie en communicatie die ons verbinden met mensen, voorwerpen en plaatsen. Aan kinderen leg ik weleens uit dat het net een spinnenweb is, hele ragfijne draadjes die van mens naar mens lopen, of naar dieren, voorwerpen, huizen etc. Energie kan via deze verbindingen wegebben en toenemen. Je kunt je voorstellen dat hoe sterker de emotionele verbinding tussen twee mensen is, het koord des te sterker is. En dat hoog-gevoeligen die alles al vaak goed aanvoelen, hier ‘meer’ last van hebben.

Is dit van mij of van iemand anders?

Het is belangrijk om te leren of datgeen wat je ervaart van jou of van iemand anders is. In mijn praktijk leer ik mijn cliënten zich hiervan bewust te worden. Een dagje winkelen is leuk en gezellig en het is dan niet de bedoeling dat je halverwege de ochtend al in de kledingrekken hangt van vermoeidheid. Ik heb heel wat daagjes winkelen of uitstapjes naar pretparken gemaakt en dan ’s avonds helemaal uitgeblust op de bank gezeten. Als ik, zeker toen mijn dochters nog jong waren, eerder had geweten wat mij zo uitputte had ik mij hiervoor kunnen beschermen. Waren de uitstapjes niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin, een stuk ontspannender en gezelliger geweest.

Hoe kan je jezelf beschermen?

Er zijn heel veel manieren om jezelf te beschermen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan edelstenen zoals;

  • Zwarte toermalijn, onyx, zwarte obsidiaan. Dit zijn de beste edelstenen om te gebruiken voor bescherming tegen zware energieën.
  • Alle Agaten kunnen worden gebruikt om negatieve energie af te weren.

Hoe reinig je jezelf?

Ook hier zijn heel veel verschillende methodes voor te gebruiken.  Eén van de meest makkelijke manieren is om onder de douche te gaan staan. Laat het water lekker over je heen stromen en visualiseer dat alle ‘vuil’ met het water door het doucheputje wegstroomt.

Ik hoop dat je je realiseert dat edelstenen geen wondermiddelen zijn waardoor je nooit meer leeg getrokken wordt door anderen. Het belangrijkste is dat je je er bewust van bent dat het gebeurt.

Bron; Energiekoorden van Denise Linn

Meer lezen?

Home 2

Over Tamara

Ik ben Tamara van Oers, getrouwd en moeder van twee dochters.
Jarenlang was ik een pleaser puur sang, altijd klaar om anderen te helpen. Het uitspreken van het woord ‘nee’ was voor mij een uitdaging, omdat ik bezorgd was over wat anderen van mij zouden denken. In mijn ogen was ik verre van belangrijk en mijn eigen welzijn leek altijd ondergeschikt aan dat van anderen. Het idee om mezelf op de eerste plaats te zetten leek bijna ondenkbaar, in mijn ogen was dat gewoon egoïstisch…

Werk met mij

Energetisch consult

Energetisch consult

In een 1:1 sessie of traject duiken we samen jouw onderbewustzijn in om dat wat jou belemmerd in je groei aan te pakken.

Koken en coaching

Koken en Coaching

Een andere manier van aanpakken. Tijdens een kooksessie duiken we samen jouw onderbewustzijn in om dat wat jou belemmerd in je groei op te sporen.

Traject

Leeg je energetische rugzak

In zes maanden leer jij hoe je met behulp van de biotensor je energetische rugzak kunt legen.  

Workshop

Workshop

In één dag leer je kennis maken met de biotensor en hoe je deze thuis al gelijk kunt gaan gebruiken.