De spiertest kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar ik geef de voorkeur aan een arm. De cliënt strekt bijvoorbeeld zijn linkerarm vooruit zonder kracht te zetten. Terwijl de cliënt zijn ene arm strekt houdt hij in zijn andere hand een voedingsstof, vitamine of andere stof vast. Ik duw dan met zachte druk om de gesterkte arm. Op het moment dat de arm kracht verliest weet ik dat de cliënt niet goed op de stof reageert.
Stress
Spieren zijn in staat om niet alleen vormen van stress uit heden en verleden op te slaan, maar ook negatieve ervaringen. Stress verstoort ons energiesysteem waardoor klachten kunnen ontstaan. Door gebruik te maken van de spiertest kunnen we op zoek gaan naar het ontstaan van de klachten en onderliggende stressfactoren.
Met behulp van de spiertest wordt er dus naar oorzaken van stress gezocht. Als de oorzaak gevonden is, kan het herstelproces in gang worden gezet.
Een voorbeeld; de cliënt houdt magnesium vast. Ik duw zachtjes op de gestrekt arm en deze verliest kracht. Dan betekent dit dat er een onbalans kan zijn op fysiek en/of emotioneel gebied.
Antwoorden via de spiertest
Tijdens het spiertesten stel ik gerichte vragen. Vragen waar alleen JA of NEE op geantwoord kan worden. Spieren zelf kunnen geen antwoorden geven, zij vertellen alleen of er stress is rond een bepaald onderwerp. Wordt de vraag ‘beantwoordt’ met een sterke spier dan betekent dit JA, een zwakke spier NEE, dus een inzicht om uit te zoeken waar dit uit voortkomt.
Het systeem weer in balans brengen
Bijna alle onbalansen kunnen weer in balans worden gebracht. Hoe die behandeling eruitziet zal per persoon en per behandeling verschillen. Tijdens iedere sessie gaan we daar samen naar op zoek. Hierdoor krijg je als cliënt meer inzichten in jezelf.