Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Wat zijn energiekoorden?

Wat zijn energiekoorden?

door | 4 aug, 2020 | (hoog)gevoeligheid/burn-out

Energiekoorden

Hoe je het ook went of keert, we zijn op een bepaalde manier energetisch verbonden met alle mensen, dieren, voorwerpen en gebeurtenissen om ons heen. Positieve verbintenissen geven ons kracht en energie, negatieve verbintenissen verzwakken ons en kunnen ons zelfs uitputten.

Misschien herken je dit wel; je staat met iemand te praten en je voelt je energie langzaam weg stromen. Maar de persoon met wie je in gesprek bent lijkt steeds meer energie te krijgen. Maar het kan ook zijn dat je je plotseling heel blij voelt, zonder enige reden.

Dit zijn twee voorbeelden van positieve en negatieve koorden. En het mooie is, dat hoe meer je er bewust van bent dat je jezelf verbindt met een ander, je ook gaat herkennen wat er precies gebeurt. Want is het jouw vermoeidheid of van die ander? Waarom slaat je humeur om als een blad aan de boom, terwijl je je daarvoor nog vrolijk voelde? Het verdriet wat je voelt, is dat jouw verdriet en van diegene met wie je stond te praten, of van diegene waar je op dat moment aan dacht? Onthoud wel dat het niet betekent dat die persoon slecht is. Hij of zij heeft op dat moment niet dezelfde frequentie als jij.

 

Wat zijn nu energiekoorden?

Energiekoorden zijn onzichtbare lijnen van energie en communicatie die ons verbinden met mensen, voorwerpen en plaatsen. Aan kinderen leg ik weleens uit dat het net een spinnenweb is, hele ragfijne draadjes die van mens naar mens lopen, of naar dieren, voorwerpen, huizen etc. Energie kan via deze verbindingen wegebben en toenemen. Je kunt je voorstellen dat hoe sterker de emotionele verbinding tussen twee mensen is, het koord des te sterker is. En dat hooggevoeligen, die alles al vaak goed aanvoelen, hier ‘meer’ last van hebben.

 

Is dit van mij of van iemand anders?

Het is belangrijk om te leren of datgeen wat je ervaart van jou of van iemand anders is. In mijn praktijk leer ik mijn cliënten zich hiervan bewust te worden. Een dagje winkelen is leuk en gezellig en het is dan niet de bedoeling dat je halverwege de ochtend al in de kledingrekken hangt van vermoeidheid. Ik heb heel wat daagjes winkelen of uitstapjes naar pretparken gemaakt en dan ’s avonds helemaal uitgeblust op de bank gezeten. Als ik, zeker toen mijn dochters nog jong waren, eerder had geweten wat mij zo uitputte had ik mij hiervoor kunnen beschermen. Waren de uitstapjes niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin, een stuk ontspannender en gezelliger geweest.

 

Hoe kan je jezelf beschermen?

Er zijn heel veel manieren om jezelf te beschermen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan edelstenen zoals;

  • Zwarte toermalijn, onyx, zwarte obsidiaan. Dit zijn de beste edelstenen om te gebruiken voor bescherming tegen zware energieën.
  • Alle Agaten kunnen worden gebruikt om negatieve energie af te weren.

 

Hoe reinig je jezelf?

Ook hier zijn heel veel verschillende methodes voor te gebruiken.  Eén van de meest makkelijke manieren is om onder de douche te gaan staan. Laat het water lekker over je heen stromen en visualiseer dat alle ‘vuil’ met het water door het doucheputje wegstroomt.

Ik hoop dat je je realiseert dat edelstenen geen wondermiddelen zijn waardoor je nooit meer leeggetrokken wordt door anderen. Het belangrijkste is dat je je er bewust van bent dat het gebeurt.

 

Wil je meer weten over energiekoorden en kan je daar mijn hulp bij gebruiken? Neem dan contact met mij op.

 

Bron; Energiekoorden van Denise Linn

 

 

 

 

 

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

5 Herkenningspunten van hooggevoeligheid

5 Herkenningspunten van hooggevoeligheid

Heb jij je weleens afgevraagd waarom je anders reageert dan anderen? Misschien ben je wel (hoog)gevoelig? In dit artikel geef ik 5 herkenningspunten over hooggevoeligheid. Ik gebruik vaak de term hooggevoelig, anderen spreken van HSP. Het gaat niet om het hebben van een stempel, maar dat je je er bewust van wordt dat je hooggevoelig bent en hier mee leert omgaan.

lees verder
Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Magnesium is een mineraal en is erg belangrijk voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft het nodig voor onder andere de vorming van botten en spieren, maar bijvoorbeeld ook voor de energiestofwisseling. Een tekort aan magnesium kan leiden tot gezondheidsklachten.

lees verder
Wat is I.E.M.T?

Wat is I.E.M.T?

I.E.M.T. (Integral Eye Movement Therapy) Wat is I.E.M.T? IEMT is een methodiek om binnen korte tijd de emotie op een trauma, angst of fobie te...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin