Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Hooggevoelig en moeder zijn

Hooggevoelig en moeder zijn

door | 9 mrt, 2021 | (hoog)gevoeligheid/burn-out

Hooggevoelig en moeder zijn

 

Al 22 jaar ben ik moeder waarvan ik ongeveer 15 jaar weet dat ik gevoeliger ben dan de gemiddelde mens. Natuurlijk ben ik niet pas sinds 15 jaar hooggevoelig. Pas tijdens mijn burn out zijn er heel wat kwartjes gevallen. In deze periode werd het mij duidelijk dat ik meer dan gemiddelde voelsprieten heb. Wat toen mijn valkuil was zie ik nu als een gave.

 

Wat is hooggevoeligheid?

Als hooggevoelig persoon ben je een gevoelsmens op en top. Je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft meer dan een ander. Ik leg het altijd aan cliënten uit dat je voelsprieten beter ontwikkelt zijn. Deze voelsprieten zorgen ervoor dat er meer informatie uit de zintuigen in de hersenen komt. Deze prikkels worden dieper en breder verwerkt.

Wist je dat één op de vijf mensen is geboren met een sensitief zenuwstelsel? En dus sterker reageert op prikkels? Een hooggevoelig persoon is sneller moe, is gevoeliger voor stress en kan daardoor sneller overprikkeld raken. En in onze moderne wereld die steeds prikkelgevoeliger wordt, denk aan social media en altijd bereikbaar zijn door onze mobiele telefoons, gaan steeds meer hooggevoeligen er onder leiden, trekken zich terug en krijgen de stempel ‘verlegen’ of ‘introvert’.

 

Elaine Aron

Toen mijn oudste dochter naar de kleuterschool ging kwamen we er al snel achter dat zij anders was dan andere kinderen. Zij kon niet iedere dag op een andere stoel zitten, ze wilde graag haar eigen plekje hebben. Zat de juf niet lekker in haar vel, dan had dochterlief er last van. Mocht ze niet op een verjaardagsfeestje komen dan was zij intens verdrietig en begreep niet waarom zij niet door haar vriendinnetje uitgenodigd was. Door een artikel in de krant werden we geattendeerd op het boek van Elaine Aron. Na het lezen van dit boek werd er een hoop duidelijk, ook voor mij. Want waar mijn dochter tegen aan liep was zo herkenbaar voor mij.

Als moeder wil je het graag goed doen voor je kind(eren). Ik heb vaak genoeg het gevoel gehad dat ik enorm faalde. De eerste jaren dat zij naar school ging wist ik gewoon niet hoe ik haar het beste kon voorbereiden op een schooldag en was ik net zo verdrietig (zo dan niet nog meer) als zij huilend uit school kwam omdat ze ‘weer’ vastliep.

 

Een hele uitdaging

Hooggevoelig én moeder zijn is een hele uitdaging. Dat merk ik niet alleen in mijn eigen leven maar hoor ik ook van de vrouwen die in mijn praktijk komen. Doordat we zoveel ballen in de lucht willen houden en zoveel meer ervaren kunnen we sneller uit balans raken.

We blijven maar hollen en dat is juist onze valluik. Leer luisteren naar je lichaam en leer je eigen grenzen aan te geven. Zo wilde de bedrijfsarts jaren geleden dat ik maar aan het werk ging. Hij begreep niets van hoe ik mij voelde. Uiteindelijk heb ik ontslag genomen want door zijn gepush raakte ik alleen maar meer overprikkeld.

Loop jij ook tegen van alles aan? Voel jij je niet begrepen? Mag ik je ermee helpen om samen met jou in beeld te krijgen waar en wanneer je vast loop. Maar ook hoe je jezelf weer kunt opladen. Hoe kan je een mooie balans vinden tussen kwetsbaar zijn en je ook krachtig voelen? Je aandacht verdelen voor je partners, kinderen maar ook vooral voor jezelf? Maar vooral dat jij weer met liefde naar jezelf mag gaan kijken.

 

Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer informatie of begeleiding in jouw hooggevoeligheid? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

 

 

 

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn energiekoorden?

Wat zijn energiekoorden?

Energiekoorden zijn ragfijne ‘draadjes’ die ons verbinden met mens, dier, voorwerp en gebeurtenissen. Positieve verbindingen geven ons kracht en energie, terwijl negatieve verbindingen ons verzwakken en uitputten. Wil je hier meer over te weten komen, lees dan mijn nieuwe blog.

lees verder
AromaTouch® massage

AromaTouch® massage

AromaTouch® massage is een heerlijk, zacht ritmische aanraking, waarbij 8 verschillende essentiële oliën worden gebruikt. Iedere olie heeft een eigen werking op het lichaam.
Tijdens de behandeling worden de verschillende oliën aangebracht op de rug, nek, hoofd en voeten waarbij de focus ligt op energiebanen en contactpunten.

lees verder
Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Magnesium is een mineraal en is erg belangrijk voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft het nodig voor onder andere de vorming van botten en spieren, maar bijvoorbeeld ook voor de energiestofwisseling. Een tekort aan magnesium kan leiden tot gezondheidsklachten.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin