Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Wat is I.E.M.T?

Wat is I.E.M.T?

door | 24 jan, 2022 | (hoog)gevoeligheid/burn-out, Immuunsysteem

I.E.M.T. (Integral Eye Movement Therapy)

Wat is I.E.M.T?

IEMT is een methodiek om binnen korte tijd de emotie op een trauma, angst of fobie te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

 

Hoe werkt I.E.M.T?

Door gebruik te maken van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt. Hierdoor vindt er een verandering plaats op neurologisch niveau. Het resultaat is dan dat gebeurtenissen en ervaringen hun emotionele impact verliezen en veel minder een belemmering zijn.

 

Wanneer I.E.M.T?

Wat IEMT zo bijzonder maakt is dat ik als therapeut niet de inhoud hoeft te weten waar de cliënt voor komt. Zeker bij PTSS is dit heel fijn want zo hoeft de cliënt niet weer zijn hele verhaal te bespreken. Deze methode biedt veel veiligheid om onderwerpen aan te pakken waar de cliënt niet over durft of misschien niet meer wílt praten.

 

IEMT kan worden gecombineerd met andere technieken zoals kinesiologie en coachingsgesprekken en is onder andere inzetbaar bij:

* Burn out
* Faalangst
* PTSS

Wil je graag een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Of bel/app naar 06 187 35 138

 

 

 

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Krachtige pompoensoep

Krachtige pompoensoep

Pompoensoep is een ware smaakbeleving in je mond, van het romige van de kokosmelk tot het pittige van de peper! Deze soep gaat de strijd aan met de griep, maar is ook lekker als je niet ziek bent.

lees verder
Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Magnesium is een mineraal en is erg belangrijk voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft het nodig voor onder andere de vorming van botten en spieren, maar bijvoorbeeld ook voor de energiestofwisseling. Een tekort aan magnesium kan leiden tot gezondheidsklachten.

lees verder
Je weerstand verhogen

Je weerstand verhogen

Moeder Natuur schenkt ons echte krachtpatsers om je weerstand te verhogen. Een aantal van deze krachtpatsers heb je ongetwijfeld in huis. Ben je benieuwd over welke het gaat en welke er nog meer goed voor je zijn? Dit lees je in mijn nieuwe blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin