Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Wat doet een kinesioloog?

Wat doet een kinesioloog?

door | 7 mei, 2020 | (hoog)gevoeligheid/burn-out

Wat is kinesiologie?

Als kinesioloog help ik mensen met uiteenlopende klachten. Een van de klachten die veelvuldig voorkomt is stress. Het is iets wat wij allemaal wel eens ervaren en wat lang niet altijd ongezond is. Echter, wanneer stress zich te veel opbouwt en men daardoor uit balans raakt, lukt het vaak niet meer om te herstellen. Het gevolg kan zijn dat er gezondheidsklachten ontstaan.

Stress

In mijn praktijk onderscheid ik drie soorten stress; fysieke stress, chemische stress en mentale/emotionele stress. Wanneer er op één of meerdere gebieden langdurige stress is, ontstaan er energieblokkades, welke kunnen resulteren in gezondheidsklachten. Denk hierbij aan: vermoeidheid, burn-outklachten en overprikkeling.

Spiertesten

Om op zoek te gaan naar de plek van de energieblokkade, maak ik gebruik van spiertesten. Deze spiertest is een effectieve methode om te communiceren met het lichaam. Door een zachte druk op bijvoorbeeld een arm te geven signaleren we een verandering in de spierspanning, wordt duidelijk welk gebied er geblokkeerd is en wat er nodig is voor het herstel. Het onbewuste maken we op deze manier bewust waardoor je inzichten krijgt in je klachten. Zodoende wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken en aangezet tot herstel.

Kinesiologie kan een mooie aanvulling en ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde. Echter is het geen vervanging voor de zorg omdat bij kinesiologie de nadruk ligt op het herstellen van de energiebalans.

Als kinesioloog stel ik geen diagnose vast en test ik geen medicijnen. Houdt altijd je behandeld arts op de hoogte van de resultaten die wij samen maken.

Mocht je vragen hebben over kinesiologie of wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met mij via het contactformulier. Of bel/app mij op 06 187 35 138

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

5 Herkenningspunten van hooggevoeligheid

5 Herkenningspunten van hooggevoeligheid

Heb jij je weleens afgevraagd waarom je anders reageert dan anderen? Misschien ben je wel (hoog)gevoelig? In dit artikel geef ik 5 herkenningspunten over hooggevoeligheid. Ik gebruik vaak de term hooggevoelig, anderen spreken van HSP. Het gaat niet om het hebben van een stempel, maar dat je je er bewust van wordt dat je hooggevoelig bent en hier mee leert omgaan.

Lees meer
Hoe werkt de spiertest?

Hoe werkt de spiertest?

Als kinesioloog werk ik met de spiertest. Maar hoe werkt de spiertest nu eigenlijk? Om je een beeld te geven hoe ik werk heb ik er een blog over geschreven. Hierin heb ik kort samengevat hoe het werken via de spiertest er uit ziet.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin