Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Wat doet een kinesioloog?

Wat doet een kinesioloog?

door | 7 mei, 2020 | (hoog)gevoeligheid/burn-out

Wat is kinesiologie?

Als kinesioloog help ik mensen met uiteenlopende klachten. Een van de klachten die veelvuldig voorkomt is stress. Het is iets wat wij allemaal wel eens ervaren en wat lang niet altijd ongezond is. Echter, wanneer stress zich te veel opbouwt en men daardoor uit balans raakt, lukt het vaak niet meer om te herstellen. Het gevolg kan zijn dat er gezondheidsklachten ontstaan.

Stress

In mijn praktijk onderscheid ik drie soorten stress; fysieke stress, chemische stress en mentale/emotionele stress. Wanneer er op één of meerdere gebieden langdurige stress is, ontstaan er energieblokkades, welke kunnen resulteren in gezondheidsklachten. Denk hierbij aan: vermoeidheid, burn-outklachten en overprikkeling.

Spiertesten

Om op zoek te gaan naar de plek van de energieblokkade, maak ik gebruik van spiertesten. Deze spiertest is een effectieve methode om te communiceren met het lichaam. Door een zachte druk op bijvoorbeeld een arm te geven signaleren we een verandering in de spierspanning, wordt duidelijk welk gebied er geblokkeerd is en wat er nodig is voor het herstel. Het onbewuste maken we op deze manier bewust waardoor je inzichten krijgt in je klachten. Zodoende wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken en aangezet tot herstel.

Kinesiologie kan een mooie aanvulling en ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde. Echter is het geen vervanging voor de zorg omdat bij kinesiologie de nadruk ligt op het herstellen van de energiebalans.

Als kinesioloog stel ik geen diagnose vast en test ik geen medicijnen. Houdt altijd je behandeld arts op de hoogte van de resultaten die wij samen maken.

Mocht je vragen hebben over kinesiologie of wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met mij via het contactformulier. Of bel/app mij op 06 187 35 138

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Hooggevoelig en moeder zijn

Hooggevoelig en moeder zijn

Een flinke uitdaging, hooggevoelig en moeder zijn! Als hooggevoelige merk je meer prikkels op en komen deze ook harder binnen en dit kost je weer meer energie. Wat voor invloed heeft de maatschappij hierop? Lees het in mijn nieuwe blog.

lees verder
Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Waarom magnesium zo belangrijk voor je is

Magnesium is een mineraal en is erg belangrijk voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft het nodig voor onder andere de vorming van botten en spieren, maar bijvoorbeeld ook voor de energiestofwisseling. Een tekort aan magnesium kan leiden tot gezondheidsklachten.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin