Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Van wie moet dat dan?

Van wie moet dat dan?

door | 17 sep, 2020 | (hoog)gevoeligheid/burn-out

Van wie moet dat dan?

 

Het is dinsdagmiddag en vandaag ‘moet’ ik een blog op mijn website plaatsen. En als deze dan geplaatst is dan ‘moet’ mijn dochter hem op mijn Facebook pagina zetten en ‘moet’ ik hem weer op mijn Instagram account plaatsen. En dit gaat iedere week hetzelfde. Want sinds mijn website vernieuwd is heb ik met mijzelf afgesproken om iedere week een blog te plaatsen en ‘moet’ ik mij bezig houden met social media.

Waarom moet ik dat?

Tegenwoordig word er min of meer van iedere ondernemer verwacht dat je je op social media bezig houdt. Zo zet je je zelf in de wereld neer en weten mensen je te vinden. Zelf heb ik een behoorlijke haat-liefde verhouding met social media. Aan de ene kant is het een mooi platform om jezelf inderdaad zichtbaar te maken en informatie op te zoeken. En aan de andere kant vind ik het verschrikkelijk om ermee bezig te zijn. Door alle perfecte teksten en foto’s raak ik helemaal overprikkeld. En bij het idee dat ik dagelijks iets ‘moet’ plaatsen krijg ik storing in mijn hoofd. Dan heb ik het nog niet eens over hoe een artikel geschreven is met de juiste keywords en SEO, want daar flip ik helemaal van. Het enige wat ik wil is anderen mee nemen in mijn ervaringen met kruiden en oliën en er word mij vaak gevraagd om recepten te delen. Ook mijn kennis over bijvoorbeeld het immuunsysteem vind ik een leuk onderwerp. Dus mijn liefde om te delen die is er!

Wat houdt mij tegen?

Ten eerste; ik ben slecht in de Nederlandse taal. En daar bedoel ik mee dat ik niet foutloos kan schrijven. Het is dus meer de schaamte dat mijn teksten vol met fouten staan. Want hoewel het nooit officieel is vastgesteld, ik ben dyslectisch. Mijn jongste dochter heeft deze ‘stempel’ wel en ik herken mijn fouten in haar. Gelukkig heb ik een hele lieve vriendin die mijn teksten iedere week geduldig doorleest en zonder oordeel de gecorrigeerde tekst weer terugkoppelt.

Ten tweede; het moeten. Ik ‘moet’ dus van mijzelf iedere week met een leuk onderwerp komen. Er ‘moet’ leuke foto bijgezocht worden, of liever nog; deze ‘moet’ ik zelf maken. Dan ‘moet’ het op social media geplaatst worden en dan hoop ik maar dat anderen het leuk vinden. En juist door het ‘moeten’ stagneer ik.

 

Eyeopener

Vanmorgen kwam ik een mooie quote tegen;

~ Moet je doen wat je moet doen of moet je doen wat je wilt doen? ~

Ik wil graag mijn blogs schrijven en mij met social media bezig houden omdat ik het wil doen. Niet omdat het van mij verwacht wordt. Dat ik vanuit mijn hart kan schrijven zonder na te hoeven denken of ik hoog in Google kom te staan. Dat mijn tekst de juiste woorden bevat waar mensen mij op kunnen vinden. Want juist door het ‘moeten’ raak ik helemaal overprikkeld en dat is iets wat ik niet wil. Dus heb ik besloten om een blog te plaatsen wanneer ik het wil en niet omdat het ‘moet’. Wat in zal houden dat er misschien niet wekelijks meer iets nieuws geplaatst gaat worden. Maar wat er geplaatst wordt is met nog meer liefde geschreven.

 

Herken jij ook dat je veel van jezelf ‘moet’, op welk vlak dan ook? Wil je graag de regie weer zelf in handen hebben en kan je daar mijn hulp bij gebruiken? Neem dan via dit formulier contact met mij op.

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Keuzes maken

Keuzes maken

Keuzes maken Waarom vinden we het toch zo moeilijk om een keuze te maken? Vaak omdat we bang zijn om de verkeerde te kiezen. Maar weet je dat we...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin