Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Wat doet een kinesioloog?

Wat doet een kinesioloog?

door | 7 mei, 2020 | (hoog)gevoeligheid/burn-out, Immuunsysteem, vitaminen en mineralen

Wat doet een kinesioloog?

Als kinesioloog bekijk ik de mens in zijn totaliteit, ook wel holistisch genoemd. Er zijn drie verschillende werkgebieden, structuur, psyche en chemie. Als er in één van deze drie een verstoring in de energie is, kunnen er diverse klachten ontstaan. Kinesiologie helpt naast stress gerelateerde klachten en gezondheidspreventie ook mensen met hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn belangrijkste tool om mee te werken is de spiertest

Hoe is deze driehoek opgebouwd?

Structuur heeft te maken met stress in onze spieren, botten, pezen, gewrichten. Denk hierbij aan verhoogde spierspanning of gewrichtsklachten.

Psyche heeft te maken met stress door (onbewuste) emoties zoals boosheid, angst, verdriet, schaamte, overtuigingen, patronen.

Chemie heeft te maken met stress door onder andere producten die we eten, onze spijsvertering, een overgevoeligheid voor voedsel, een onbalans in vitaminen, mineralen.

In onze spieren ligt een schat aan informatie opgeslagen over onze gezondheid. Door middel van spiertesten worden de blokkades in je energiebalans opgespoord.

Kinesiologie; leer van de beweging
Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’ en is een verzamelnaam van allerlei technieken. Door middel van spiertesten ga ik op zoek naar waar jouw lichaam in onbalans is met betrekking tot de klacht. Dit kan dus op structureel gebied zijn, op emotioneel gebied of op chemisch gebied. Daarnaast werkt de spiertest ook bij het vinden van de juiste oplossing om blokkades weer op te heffen. Dit kan onder meer door het vasthouden of masseren van acupressuurpunten, een remedie, stress release of een edelsteen.

Zelf genezend vermogen
Binnen de Kinesiologie gaan we ervan uit dat ons lichaam in staat is om zichzelf te genezen. Om dit voor elkaar te krijgen is er wel een goede energiebalans nodig. Met de spiertest ga ik op zoek naar blokkades. Als de blokkades zijn opgeheven hoeft het lichaam niet langer meer energie te stoppen in de desbetreffende klacht of het probleem, maar kan het zelf genezend vermogen zijn werk gaan doen.

Voor wie is kinesiologie?
Kinesiologie is geschikt voor iedereen, van kind tot hoogbejaard. Je kunt kinesiologie preventief inzetten om gezond te blijven of om weer gezond te worden. Het kan bij een groot aantal klachten een effectieve therapie zijn.

Waar valt kinesiologie onder?
Kinesiologie valt onder de alternatieve geneeswijzen, ook wel complementaire geneeswijze genoemd en is een prima aanvulling op de reguliere geneeswijze en niet bedoeld als vervanging daarvan. Ik stel geen medische diagnose en ik test geen medicijnen. Het is belangrijk om je behandelend arts altijd te informeren dat je reguliere behandelingen combineert met kinesiologie. Consulten worden vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Via zorgwijzer.nl kun je checken of je voor deze vergoedingen in aanmerking komt.

Mocht je vragen hebben over kinesiologie of wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met mij via het contactformulier. Of bel/app mij op 06 187 35 138. Je bent van harte welkom!

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Keuzes maken

Keuzes maken

Keuzes maken Waarom vinden we het toch zo moeilijk om een keuze te maken? Vaak omdat we bang zijn om de verkeerde te kiezen. Maar weet je dat we...

lees verder
Je weerstand verhogen

Je weerstand verhogen

Moeder Natuur schenkt ons echte krachtpatsers om je weerstand te verhogen. Een aantal van deze krachtpatsers heb je ongetwijfeld in huis. Ben je benieuwd over welke het gaat en welke er nog meer goed voor je zijn? Dit lees je in mijn nieuwe blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin