Home » Blog » (hoog)gevoeligheid/burn-out » Wat is I.E.M.T?

Wat is I.E.M.T?

door | 24 jan, 2022 | (hoog)gevoeligheid/burn-out, Immuunsysteem

I.E.M.T. (Integral Eye Movement Therapy)

Wat is I.E.M.T?

IEMT is een methodiek om binnen korte tijd de emotie op een trauma, angst of fobie te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

 

Hoe werkt I.E.M.T?

Door gebruik te maken van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt. Hierdoor vindt er een verandering plaats op neurologisch niveau. Het resultaat is dan dat gebeurtenissen en ervaringen hun emotionele impact verliezen en veel minder een belemmering zijn.

 

Wanneer I.E.M.T?

Wat IEMT zo bijzonder maakt is dat ik als therapeut niet de inhoud hoeft te weten waar de cliënt voor komt. Zeker bij PTSS is dit heel fijn want zo hoeft de cliënt niet weer zijn hele verhaal te bespreken. Deze methode biedt veel veiligheid om onderwerpen aan te pakken waar de cliënt niet over durft of misschien niet meer wílt praten.

 

IEMT kan worden gecombineerd met andere technieken zoals kinesiologie en coachingsgesprekken en is onder andere inzetbaar bij:

* Burn out
* Faalangst
* PTSS

Wil je graag een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Of bel/app naar 06 187 35 138

 

 

 

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een kinesioloog?

Wat doet een kinesioloog?

Als kinesioloog bekijk ik de mens holistisch, dat wil zeggen in zijn totaliteit. Er zijn drie verschillende werkgebieden, structuur, psyche en chemie. Als er in één van deze drie een verstoring in de energie is, kunnen er diverse klachten ontstaan. Via de spiertest gaan we op zoek in werkgebied er een onbalans is met betrekking tot de klacht en gaan we met juiste oplossing de blokkade herstellen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin