Home » Blog » Immuunsysteem » Hoe werkt de spiertest?

Hoe werkt de spiertest?

door | 3 aug, 2021 | (hoog)gevoeligheid/burn-out, Immuunsysteem, vitaminen en mineralen

Hoe werkt de spiertest?

De spiertest kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar ik geef de voorkeur aan een arm. De cliënt strekt bijvoorbeeld zijn linkerarm vooruit zonder kracht te zetten. Terwijl de cliënt zijn ene arm strekt houdt hij in zijn andere hand een voedingsstof, vitamine of andere stof vast. Ik duw dan met zachte druk om de gesterkte arm. Op het moment dat de arm kracht verliest weet ik dat de cliënt niet goed op de stof reageert.

Stress

Spieren zijn in staat om niet alleen vormen van stress uit heden en verleden op te slaan, maar ook negatieve ervaringen. Stress verstoort ons energiesysteem waardoor klachten kunnen ontstaan. Door gebruik te maken van de spiertest kunnen we op zoek gaan naar het ontstaan van de klachten en onderliggende stressfactoren.

Met behulp van de spiertest wordt er dus naar oorzaken van stress gezocht. Als de oorzaak gevonden is, kan het herstelproces in gang worden gezet.

Voorbeeld

De cliënt houdt magnesium vast. Ik duw zachtjes op de gestrekt arm en deze verliest kracht. Dan betekent dit dat er een onbalans kan zijn op fysiek en/of emotioneel gebied.

Antwoorden via de spiertest

Tijdens het spiertesten stel ik gerichte vragen. Vragen waar alleen JA of NEE op geantwoord kan worden. Spieren zelf kunnen geen antwoorden geven, zij vertellen alleen of er stress is rond een bepaald onderwerp. Wordt de vraag ‘beantwoordt’ met een sterke spier dan betekent dit JA, een zwakke spier NEE, dus een inzicht om uit te zoeken waar dit uit voortkomt.

Het systeem weer in balans brengen

Bijna alle onbalansen kunnen weer in balans worden gebracht. Hoe die behandeling eruitziet zal per persoon en per behandeling verschillen. Tijdens iedere sessie gaan we daar samen naar op zoek. Hierdoor krijg je als cliënt meer inzichten in jezelf.

Een interessant boek om meer te lezen over hoe een spiertest werkt is De spiertest, wat kun je ermee van Dr Crista Keding.

Wil je zelf kennismaken met de spiertest neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een kinesioloog?

Wat doet een kinesioloog?

Als kinesioloog bekijk ik de mens holistisch, dat wil zeggen in zijn totaliteit. Er zijn drie verschillende werkgebieden, structuur, psyche en chemie. Als er in één van deze drie een verstoring in de energie is, kunnen er diverse klachten ontstaan. Via de spiertest gaan we op zoek in werkgebied er een onbalans is met betrekking tot de klacht en gaan we met juiste oplossing de blokkade herstellen.

lees verder
Wat is I.E.M.T?

Wat is I.E.M.T?

I.E.M.T. (Integral Eye Movement Therapy) Wat is I.E.M.T? IEMT is een methodiek om binnen korte tijd de emotie op een trauma, angst of fobie te...

lees verder
Krachtige pompoensoep

Krachtige pompoensoep

Pompoensoep is een ware smaakbeleving in je mond, van het romige van de kokosmelk tot het pittige van de peper! Deze soep gaat de strijd aan met de griep, maar is ook lekker als je niet ziek bent.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin