Home » Blog » Immuunsysteem » Hoe werkt de spiertest?

Hoe werkt de spiertest?

door | 3 aug, 2021 | (hoog)gevoeligheid/burn-out, Immuunsysteem, vitaminen en mineralen

Hoe werkt de spiertest?

De spiertest kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar ik geef de voorkeur aan een arm. De cliënt strekt bijvoorbeeld zijn linkerarm vooruit zonder kracht te zetten. Terwijl de cliënt zijn ene arm strekt houdt hij in zijn andere hand een voedingsstof, vitamine of andere stof vast. Ik duw dan met zachte druk om de gesterkte arm. Op het moment dat de arm kracht verliest weet ik dat de cliënt niet goed op de stof reageert.

Stress

Spieren zijn in staat om niet alleen vormen van stress uit heden en verleden op te slaan, maar ook negatieve ervaringen. Stress verstoort ons energiesysteem waardoor klachten kunnen ontstaan. Door gebruik te maken van de spiertest kunnen we op zoek gaan naar het ontstaan van de klachten en onderliggende stressfactoren.

Met behulp van de spiertest wordt er dus naar oorzaken van stress gezocht. Als de oorzaak gevonden is, kan het herstelproces in gang worden gezet.

Voorbeeld

De cliënt houdt magnesium vast. Ik duw zachtjes op de gestrekt arm en deze verliest kracht. Dan betekent dit dat er een onbalans kan zijn op fysiek en/of emotioneel gebied.

Antwoorden via de spiertest

Tijdens het spiertesten stel ik gerichte vragen. Vragen waar alleen JA of NEE op geantwoord kan worden. Spieren zelf kunnen geen antwoorden geven, zij vertellen alleen of er stress is rond een bepaald onderwerp. Wordt de vraag ‘beantwoordt’ met een sterke spier dan betekent dit JA, een zwakke spier NEE, dus een inzicht om uit te zoeken waar dit uit voortkomt.

Het systeem weer in balans brengen

Bijna alle onbalansen kunnen weer in balans worden gebracht. Hoe die behandeling eruitziet zal per persoon en per behandeling verschillen. Tijdens iedere sessie gaan we daar samen naar op zoek. Hierdoor krijg je als cliënt meer inzichten in jezelf.

Een interessant boek om meer te lezen over hoe een spiertest werkt is De spiertest, wat kun je ermee van Dr Crista Keding.

Wil je zelf kennismaken met de spiertest neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

5 Herkenningspunten van hooggevoeligheid

5 Herkenningspunten van hooggevoeligheid

Heb jij je weleens afgevraagd waarom je anders reageert dan anderen? Misschien ben je wel (hoog)gevoelig? In dit artikel geef ik 5 herkenningspunten over hooggevoeligheid. Ik gebruik vaak de term hooggevoelig, anderen spreken van HSP. Het gaat niet om het hebben van een stempel, maar dat je je er bewust van wordt dat je hooggevoelig bent en hier mee leert omgaan.

lees verder
Covid-19 en het immuunsysteem

Covid-19 en het immuunsysteem

Door stress kan ons immuunsysteem worden verzwakt. De afgelopen maanden hebben we heel veel gehoord over Covid-19, ofwel Corona wat voor veel mensen op welke manier dan ook stress heeft veroorzaakt. En dat kan invloed hebben op jouw immuunsysteem…

lees verder
Keuzes maken

Keuzes maken

Waarom vinden we het maken van een keuze zo moeilijk? Zijn we bang om voor onszelf te kiezen? Of dat we iemand anders met onze keuze kwetsen? Willen of durven we niet te kiezen omdat we bang zijn voor de (financiële) gevolgen?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin