Home » Blog » Immuunsysteem » Hoe werkt de spiertest?

Hoe werkt de spiertest?

door | 3 aug, 2021 | (hoog)gevoeligheid/burn-out, Immuunsysteem, vitaminen en mineralen

Hoe werkt de spiertest?

De spiertest kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar ik geef de voorkeur aan een arm. De cliënt strekt bijvoorbeeld zijn linkerarm vooruit zonder kracht te zetten. Terwijl de cliënt zijn ene arm strekt houdt hij in zijn andere hand een voedingsstof, vitamine of andere stof vast. Ik duw dan met zachte druk om de gesterkte arm. Op het moment dat de arm kracht verliest weet ik dat de cliënt niet goed op de stof reageert.

Stress

Spieren zijn in staat om niet alleen vormen van stress uit heden en verleden op te slaan, maar ook negatieve ervaringen. Stress verstoort ons energiesysteem waardoor klachten kunnen ontstaan. Door gebruik te maken van de spiertest kunnen we op zoek gaan naar het ontstaan van de klachten en onderliggende stressfactoren.

Met behulp van de spiertest wordt er dus naar oorzaken van stress gezocht. Als de oorzaak gevonden is, kan het herstelproces in gang worden gezet.

Voorbeeld

De cliënt houdt magnesium vast. Ik duw zachtjes op de gestrekt arm en deze verliest kracht. Dan betekent dit dat er een onbalans kan zijn op fysiek en/of emotioneel gebied.

Antwoorden via de spiertest

Tijdens het spiertesten stel ik gerichte vragen. Vragen waar alleen JA of NEE op geantwoord kan worden. Spieren zelf kunnen geen antwoorden geven, zij vertellen alleen of er stress is rond een bepaald onderwerp. Wordt de vraag ‘beantwoordt’ met een sterke spier dan betekent dit JA, een zwakke spier NEE, dus een inzicht om uit te zoeken waar dit uit voortkomt.

Het systeem weer in balans brengen

Bijna alle onbalansen kunnen weer in balans worden gebracht. Hoe die behandeling eruitziet zal per persoon en per behandeling verschillen. Tijdens iedere sessie gaan we daar samen naar op zoek. Hierdoor krijg je als cliënt meer inzichten in jezelf.

Een interessant boek om meer te lezen over hoe een spiertest werkt is De spiertest, wat kun je ermee van Dr Crista Keding.

Wil je zelf kennismaken met de spiertest neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Wil je wel therapie maar niet praten?

Wil je wel therapie maar niet praten?

Yager Therapie® is een zachte en kortdurende therapie die geïntegreerd kan worden met kinesiologie en hypnotherapie. Deze therapievorm werkt zonder pijnlijke herbeleving van negatieve gebeurtenissen of trauma’s. Voor mensen die niet over hun probleem/klacht willen/kunnen praten biedt de Yager Therapie®

Lees meer
Je weerstand verhogen

Je weerstand verhogen

Moeder Natuur schenkt ons echte krachtpatsers om je weerstand te verhogen. Een aantal van deze krachtpatsers heb je ongetwijfeld in huis. Ben je benieuwd over welke het gaat en welke er nog meer goed voor je zijn? Dit lees je in mijn nieuwe blog.

Lees meer
ADHD en hooggevoeligheid

ADHD en hooggevoeligheid

Een van de kenmerken van ADHD kan concentratieproblemen zijn. Een tekort aan magnesium kan weer concentratieproblemen tot klacht geven. Welke vitaminen en mineralen er nog meer gebruikt kunnen worden ter ondersteuning bij ADHD lees je in deze blog

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin