Je weerstand verhogen

 

Holistik

De dames van Holistik volg ik al jaren. Zij delen dezelfde missie als ik; je gelukkig voelen begint bij verbinding.  Verbinding maken met jezelf, de natuur, de mensen om je heen, en voor diegenen die er open voor staan; je verbinden met de kosmos. We leven in een wereld die steeds sneller, individualistischer en virtueler wordt waardoor we de verbinding met onszelf en de natuur kwijtraken. Iedere week plaatsen Evelyn en Karlijn inspirerende artikelen over hoe je stukje bij beetje jezelf weer kunt verbinden en daardoor ook gelukkiger kunt gaan voelen.

Geen pillen  maar de groenteboer

Eén van zo’n inspirerend artikel is hoe je je weerstand kunt beschermen door 21 krachtpatsers van Moeder Natuur. Want een goed werkend immuunsysteem beschermt je lichaam tegen indringers zoals virussen en bacteriën. En vooral in de herfst en winter kunnen we wel wat krachtpatsers gebruiken. Niet de pillen van de apotheek maar de groenteboer kan je daarbij helpen. Ik ben gek op de werking van kruiden en gebruik deze ook volop tijdens het koken. Ongemerkt zullen heel wat mensen al kruiden gebruiken zonder dat men weet wat de werking van deze energie- of vitaminebommetjes zijn.

Krachtpatsers

In dit artikel van Holistik beschrijven zij 21 krachtpatsers van Moeder Natuur. Ik licht er drie uit waarvan ik bijna zeker weet dat je ze in huis zal hebben.

1. Knoflook

Knoflook geeft het immuunsysteem een boost en helpt tegen verkoudheid en griep. Het is goed voor hart- en bloedvaten, werkt tegen een hoge bloeddruk en gaat schimmelinfecties tegen.

2. Noten en zaden

Noten en zaden zijn flinke bommetjes, ze zitten vol vezels, eiwitten en gezonde vetten. Ze bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium. Allemaal stoffen die je nodig hebt om de griep te bestrijden.

3. Ui en sjalot

Uien bevatten, net als knoflook, ontstekingsremmende stoffen die kunnen helpen bij het bestrijden van bijvoorbeeld een keelontsteking. Het werkt desinfecterend, en bestrijdt schimmels en helpt bij spijsverteringsproblemen.

Ook wil ik je drie krachtpatsers meegeven waarvan ik denk dat je deze standaard in huis ‘moet’ hebben;

1. Tijm

Tijm werkt goed tegen keelpijn en keelontsteking. Het heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking en is een antiseptisch middel, wat betekent dat het bacteriën doodt. Tijmsiroop helpt het slijm in de luchtwegen op te lossen en geeft het verlichting. Een echte krachtpatser dus. Tijm bevat onder andere vitamine C, calcium en ijzer.

2. Wortel

Wortel is één van de grootste bronnen van Betacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. vitamine A zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden, huid en zorgt voor de groei. Het is ook belangrijk voor het gezichtsvermogen. Het is anti-griep groente nummer 1!

3. Zoete aardappel

Zoete aardappel is geen aardappel maar een groente die rijk is aan vezels. Het is een bron van gezonde koolhydraten, die de aanmaak van serotonine versterkt. En serotonine is een ‘geluksstofje’ die we in de herfst en winter goed kunnen gebruiken. Door zijn oranje kleur bevat zoete aardappel Betacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Betacaroteen zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden, huid en zorgt voor de groei. Het is ook belangrijk voor het gezichtsvermogen.

Met deze kruiden en groenten kun je heerlijke stoofpotjes of een pompoensoep maken, zodat je heel veel vliegen in één klap vang.

 

Wil je weten hoe het met jouw immuunsysteem gesteld is? Of wil je weten of jouw lichaam alle vitamines en mineralen goed opneemt? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.