Home » Blog » Immuunsysteem » Recept rode kool

Recept rode kool

door | 15 mrt, 2023 | Immuunsysteem, oliën/kruiden, recepten, vitaminen en mineralen

Rode kool
Rijk aan voedingsstoffen

Hoe gezond is rode kool?
Rode kool zit vol met vitaminen en mineralen. Het bevat naast vitamine B en K ook veel vitamine C, nog meer dan in sinaasappels. Vitamine C is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor een sterk immuunsysteem. In rode kool zit vitamine A, wat ook een goede bijdrage levert aan ons immuunsysteem.

Rode kool zit vol met antioxidanten. Antioxidanten zijn voedingsstoffen die ons beschermen tegen de vrije radicalen, stofjes die schade kunnen aanrichten aan je cellen en weefsels. Daarnaast bevat rode kool meer dan 30 verschillende soorten anthocyaninen (weerstandversterkers). Dit zijn stofjes die in verband worden gebracht met het verbeteren van de hersenfuncties.

Waar is rode kool goed voor?
Het eten van rode kool is goed voor tal van gezondheidsvoordelen. De vitamine A zorgt ervoor dat je scherp kunt blijven zien en kan de ontwikkeling van staar voorkomen. Vitamine K zorgt voor sterke botten. De combinatie van de vele vitaminen in rode kool zouden je huid jong en egaal houden.

De zwavel in rode kool houdt je cholesterol op orde, het sap verbetert je bloedsomloop en de natuurlijke insuline helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren. De antioxidanten gaan ontstekingen tegen en vechten de vrije radicalen aan. Dit zijn schadelijke stoffen die onder andere kanker kunnen veroorzaken. Daarnaast zorgen de antioxidanten in rode kool voor een goede ontgifting van het lichaam. Je snapt dat als je dit recept met rode kool regelmatig eet dat je dan veel goede voedingsstoffen binnen krijgt. Uiteraard hoeft het niet perse dit recept te zijn. Zoek een ander recept met rode kool op!

De vezels in rode kool zorgen er bovendien voor dat je er een verzadigd gevoel aan overhoudt.

Rode kool is ook goed voor je portemonnee. Het is een vrij goedkope groente waar je veel mee kan variëren en is het hele jaar door te verkrijgen. Een hele rode kool is 1,5 tot 2 maanden houdbaar mits hij op een droge, koele, droge en donkere plaats bewaard wordt bij een temperatuur van 12-15C. In de koelkast, eventueel afgedekt met verhoudfolie, een paar dagen.

Daarom dit recept met rode kool!

Bereiding;
Rode kool, fijngesneden
Appel, in smalle reepjes gesneden
Rozijnen, geweld
Walnoten, naar eigen grootte
Mayonaise
Rode appelazijn

Meng de gesneden rode kool samen met de appel en rozijnen. Voeg de mayonaise en appelazijn naar eigen smaak toe en hussel alles door elkaar. Strooi de walnoten er ter garnering overheen.

Rode kool; spirituele betekenis
‘Rode Kool staat voor een dappere, krachtige, vrolijke, zelfzekere houding van de mens die zijn sterke inhoud draagt in een oersterk lichaam. Hij houdt van vooruitgang en draagt het leven licht op zijn schouders. Hij is altijd blij en gelooft enorm in zijn enorme krachten, in de kracht van zijn aardse verschijning. Het leven zingt door zijn lichaam heen. In de Rode Kool-sfeer ziet een mens het goed zitten. Hij is blij en opgewekt, steeds goedgemutst en kijkt vreugdevol uit naar de dingen die voor de deur staan. Het hart maakt een sprongetje van pure vreugde. De mens zit boordevol Levensenergie en staat klaar om alles ‘aan te pakken’, om het leven in te vliegen met volle moed, met een zeer blij gevoel. Emoties vol Vreugde doordringen het lichaam; de mens voelt zichzelf zeker en heel gelukkig om zijn Zijn. Hij voélt hoe de levenskrachten door zijn aderen, spieren en hele lichaam heen stromen; hij weet zich op een lichte wijze gedragen door het leven. Zijn tred is veerkrachtig, zijn gevoelens steeds opgewekt. Hij zou de wereld wel verslaan; hij heeft het gevoel oersterk te zijn en alles aan te kunnen! Het leven lacht hem toe…: alles ligt voor hem open en hij is van zin er wat van te maken. Zijn longen zetten zich open; zijn krachten worden aangesproken en geactiveerd in de Rode Kool-sfeer. Zijn stevige Aardse Wijze van Zijn is verbonden aan pure, stralende Levensvreugde.’ Christiane Beerlandt – De Hoorn des Overvloeds

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin