Home » Blog » oliën/kruiden » Een gezond slaapdrankje

Een gezond slaapdrankje

door | 18 aug, 2020 | oliën/kruiden, recepten

The sleep elixer

Ik ben gek op het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer. In haar boek neemt Lisette je enthousiast mee in haar wereld van de kruiden. Zij bespreekt een aantal kruiden waar onder de Brandnetel, Goudsbloem, Rode Zonnehoed (Echinacea Purpurea), Salie en Kamille. Van iedere kruid geeft Lisette de medicinale toepassing zoals bloed, huid en slijmvliezen, urinewegen, spijsvertering en constitutie. Ook het medicinale en culinaire gebruik legt zij uit.

Naast veel informatie over de kruiden staan er ook heerlijke recepten in The Plant Pharmacy. Eén van de recepten die ik echt fantastisch vind is The Sleep Elixer. Lisette heeft dit slaapdrankje ontwikkeld en heeft drie zenmasters in dit heerlijke slaapmiddel verwerkt. Zo helpt Kamille je te ontspannen, kalmeert Citroenmelisse, heeft de Korenbloem een ontkrampende werking en havermelk een kalmerende en ontspannende werking. Alle ingrediënten om rustig in slaap te kunnen vallen.

Wat zijn de ingrediënten van The Sleep Elixer?

  • 300 ml havermelk
  • 1 el gedroogde Kamille
  • 1 el gedroogde Korenbloem
  • 1 el Citroenmelisse
  • 1 tl anijszaad
  • rasp van ¼ citroen
  • scheutje ahornsiroop

Hoe maak je The Sleep Elixer?

Doe alle ingrediënten behalve de ahornsiroop in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten trekken (let op dat het niet gaat koken!) met de deksel op de pan. Zet het vuur uit en schenk het mengsel door een (thee)zeef in een mok. Druk wat in je zeef is achtergebleven goed uit en gooi het prutje bij het GFT. Voeg de ahornsiroop naar smaak toe. Drink de melk ongeveer 1 uur voor het slapen gaan warm op.

 

The Sleep Elixer uitproberen?

Wil je deze Sleep Elixer ook graag een keer uitproberen? Ik geef 5 theezakjes weg met daarin de hoeveelheid Kamille, Korenbloem,  Citroenmelisse en het anijszaad voor 1 Sleep Elixer. De overige ingrediënten zijn bij iedere supermarkt te verkrijgen. Stuur mij via het contactformulier een mailtje en de eerste 5 aanmeldingen mogen een theezakje op komen halen. Woon je niet bij mij in de buurt, dan stuur ik het naar je op!

 

Bron; The Plant Pharmacy

 

 

 

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Recept rode kool

Recept rode kool

Rode koolRijk aan voedingsstoffen Hoe gezond is rode kool?Rode kool zit vol met vitaminen en mineralen. Het bevat naast vitamine B en K ook veel...

lees verder
Krachtige pompoensoep

Krachtige pompoensoep

Pompoensoep is een ware smaakbeleving in je mond, van het romige van de kokosmelk tot het pittige van de peper! Deze soep gaat de strijd aan met de griep, maar is ook lekker als je niet ziek bent.

lees verder
Plantaardige voeding

Plantaardige voeding

Plantaardig eten heeft niet alleen grote voordelen voor de planeet maar ook voor ons lichaam. Door plantaardig te eten kan je het risico op hart- en vaatziekten, darmproblemen, diabetes type 2 en nog veel meer verkleinen. Laat de vleesvervangers liggen en maak van knolselderij shoarma, van bloemkool Buffalo wings of ‘hamburgers’ en van tofu ‘nuggets’. Lees in dit artikel wat plantaardig eten voor je lichaam kan betekenen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin