The sleep elixer

Ik ben gek op het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer. In haar boek neemt Lisette je enthousiast mee in haar wereld van de kruiden. Zij bespreekt een aantal kruiden waar onder de Brandnetel, Goudsbloem, Rode Zonnehoed (Echinacea Purpurea), Salie en Kamille. Van iedere kruid geeft Lisette de medicinale toepassing zoals bloed, huid en slijmvliezen, urinewegen, spijsvertering en constitutie. Ook het medicinale en culinaire gebruik legt zij uit.

Naast veel informatie over de kruiden staan er ook heerlijke recepten in The Plant Pharmacy. Eén van de recepten die ik echt fantastisch vind is The Sleep Elixer. Lisette heeft dit slaapdrankje ontwikkeld en heeft drie zenmasters in dit heerlijke slaapmiddel verwerkt. Zo helpt Kamille je te ontspannen, kalmeert Citroenmelisse, heeft de Korenbloem een ontkrampende werking en havermelk een kalmerende en ontspannende werking.

Wat zijn de ingrediënten van The Sleep Elixer?

  • 300 ml havermelk
  • 1 el gedroogde Kamille
  • 1 el gedroogde Korenbloem
  • 1 el Citroenmelisse
  • 1 tl anijszaad
  • rasp van ¼ citroen
  • scheutje ahornsiroop

Hoe maak je The Sleep Elixer?

Doe alle ingrediënten behalve de ahornsiroop in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten trekken (let op dat het niet gaat koken!) met de deksel op de pan. Zet het vuur uit en schenk het mengsel door een (thee)zeef in een mok. Druk wat in je zeef is achtergebleven goed uit en gooi het prutje bij het GFT. Voeg de ahornsiroop naar smaak toe. Drink de melk ongeveer 1 uur voor het slapen gaan warm op.

 

The Sleep Elixer uitproberen?

Wil je deze Sleep Elixer ook graag een keer uitproberen? Ik geef 5 theezakjes weg met daarin de hoeveelheid Kamille, Korenbloem,  Citroenmelisse en het anijszaad voor 1 Sleep Elixer. De overige ingrediënten zijn bij iedere supermarkt te verkrijgen. Stuur mij via het contactformulier een mailtje en de eerste 5 aanmeldingen mogen een theezakje op komen halen. Woon je niet bij mij in de buurt, dan stuur ik het naar je op!

 

Bron; The Plant Pharmacy