Home » Blog » oliën/kruiden » Een gezond slaapdrankje

Een gezond slaapdrankje

door | 18 aug, 2020 | oliën/kruiden, recepten

The sleep elixer

Ik ben gek op het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer. In haar boek neemt Lisette je enthousiast mee in haar wereld van de kruiden. Zij bespreekt een aantal kruiden waar onder de Brandnetel, Goudsbloem, Rode Zonnehoed (Echinacea Purpurea), Salie en Kamille. Van iedere kruid geeft Lisette de medicinale toepassing zoals bloed, huid en slijmvliezen, urinewegen, spijsvertering en constitutie. Ook het medicinale en culinaire gebruik legt zij uit.

Naast veel informatie over de kruiden staan er ook heerlijke recepten in The Plant Pharmacy. Eén van de recepten die ik echt fantastisch vind is The Sleep Elixer. Lisette heeft dit slaapdrankje ontwikkeld en heeft drie zenmasters in dit heerlijke slaapmiddel verwerkt. Zo helpt Kamille je te ontspannen, kalmeert Citroenmelisse, heeft de Korenbloem een ontkrampende werking en havermelk een kalmerende en ontspannende werking. Alle ingrediënten om rustig in slaap te kunnen vallen.

Wat zijn de ingrediënten van The Sleep Elixer?

  • 300 ml havermelk
  • 1 el gedroogde Kamille
  • 1 el gedroogde Korenbloem
  • 1 el Citroenmelisse
  • 1 tl anijszaad
  • rasp van ¼ citroen
  • scheutje ahornsiroop

Hoe maak je The Sleep Elixer?

Doe alle ingrediënten behalve de ahornsiroop in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten trekken (let op dat het niet gaat koken!) met de deksel op de pan. Zet het vuur uit en schenk het mengsel door een (thee)zeef in een mok. Druk wat in je zeef is achtergebleven goed uit en gooi het prutje bij het GFT. Voeg de ahornsiroop naar smaak toe. Drink de melk ongeveer 1 uur voor het slapen gaan warm op.

 

The Sleep Elixer uitproberen?

Wil je deze Sleep Elixer ook graag een keer uitproberen? Ik geef 5 theezakjes weg met daarin de hoeveelheid Kamille, Korenbloem,  Citroenmelisse en het anijszaad voor 1 Sleep Elixer. De overige ingrediënten zijn bij iedere supermarkt te verkrijgen. Stuur mij via het contactformulier een mailtje en de eerste 5 aanmeldingen mogen een theezakje op komen halen. Woon je niet bij mij in de buurt, dan stuur ik het naar je op!

 

Bron; The Plant Pharmacy

 

 

 

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Recept voor gezonde granola

Recept voor gezonde granola

Granola zelf maken is vele malen gezonder dan de granola uit de supermarkt. Binnen een half uur heb je met dit recept een grote bak vol heerlijke gezonde granola. Wil je weten hoe ik mijn granola maak? In deze blog geef ik jou mijn recept prijs.

lees verder
Pepermunt

Pepermunt

Pepermunt is bij veel klachten in te zetten. Maar wist je dat je er ook heerlijk ijs mee kunt maken? In deze blog deel ik een recept van de Happy Pear om zelf pepermunt ijs met chocoladestukjes te maken.

lees verder
Krachtige pompoensoep

Krachtige pompoensoep

Pompoensoep is een ware smaakbeleving in je mond, van het romige van de kokosmelk tot het pittige van de peper! Deze soep gaat de strijd aan met de griep, maar is ook lekker als je niet ziek bent.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin