Wat is kinesiologie?

Als kinesioloog help ik mensen met uiteenlopende klachten. Een van de de klachten die veelvuldig voorkomt is stress. Het is iets wat wij allemaal wel eens ervaren en wat lang niet altijd ongezond is. Echter, wanneer stress zich teveel opbouwt en men daardoor uit balans raakt, lukt het vaak niet meer om te herstellen. Het gevolg kan zijn dat er gezondheidsklachten ontstaan.

In mijn praktijk onderscheid ik drie soorten stress; fysieke stress, chemische stress en mentale/emotionele stress. Wanneer er op één of meerdere gebieden langdurige stress is, ontstaan er energieblokkades, welke kunnen resulteren in gezondheidsklachten. Denk hierbij aan: vermoeidheid, burn-outklachten en overprikkeling.

Om op zoek te gaan naar de plek van de energieblokkade, maak ik gebruik van spiertesten. Deze spiertest is een effectieve methode om te communiceren met het lichaam. Door een zachte druk op bijvoorbeeld een arm te geven signaleren we een verandering in de spierspanning, wordt duidelijk welk gebied er geblokkeerd is en wat er nodig is voor het herstel. Het onbewuste maken we op deze manier bewust waardoor je inzichten krijgt in je klachten. Zodoende wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken en aangezet tot herstel.

 

Wat is hypnose?

Weet je dat je dagelijks een lichte vorm van hypnose ervaart? En waarschijnlijk heb je dit zelf niet in de gaten. Heb je weleens in de auto gezeten en dat je er opeens achter komt dat je een gedeelte van je reis kwijt bent? Je weet hoe je gereden bent maar je kan je er niets meer van herinneren. Op zo’n moment is je bewustzijn volledig gefocust geweest op de radio, of ben je heel erg in gedachten geweest. Eigenlijk heb je dan op de automatische piloot gereden. Dit komt omdat jou onderbewustzijn het als het ware overgenomen heeft.

Een ander voorbeeld is dat je je zo verdiept heb in een boek dat je alles om je heen vergeet. Of dat je aan het tuinieren bent en ‘opeens’ is de halve tuin onkruidvrij. Ook dit is een vorm van hypnose.

Waarom hypnose?

Wist je dat bijna alle problemen voortkomen uit ons onderbewustzijn? Dit is namelijk dé plek waar gewoontes, overtuigingen en patronen zijn opgeslagen. Daar waar de werkelijke oorsprong van het probleem zich bevindt. Met behulp van directe hypnose kan ik jouw gewenste veranderingen overbrengen naar je onderbewustzijn. Door deze veranderingen ben je in staat oude gewoontes, overtuigingen en patronen los te laten. Meestal al binnen 1 à 2 sessies.

Misverstand over hypnose

De meeste van ons hebben wel eens een showhypnose op televisie of theater gezien. De illusie wordt dan gewekt dat een gehypnotiseerd persoon volledig machteloos is en geen controle meer heeft over zijn eigen doen en laten. De showhypnotiseur knipt met zijn vinger en de gehypnotiseerde valt in slaap. Maar tijdens een hypnosesessie slaap je niet en niemand heeft de controle over jou. Sterker nog, als je onder hypnose bent, ben je alert van geest en is je bewustzijn optimaal gefocust. Je zal daarom nooit iets doen waartoe jij niet bereid bent om te doen.

 

Hier zie je een actueel overzicht van zorgverzekeraars die kinesiologie vergoeden

 

Als kinesioloog stel ik geen diagnose en hypnotherapie is een veilige behandelmethode. Zowel kinesiologie als hypnotherapie vervangen geen reguliere behandelingen. Bij gezondheidsklachten dient u te allen tijden een huisarts te raadplegen. Verder is het raadzaam om uw behandelend (huis)arts(en) op de hoogte te stellen over je consulten bij mij als kinesioloog/hypnotherapeut en de daarbij behorende resultaten.

 

Wil je graag een gratis kennismakingsgesprek inplannen?