Home » Blog » vitaminen en mineralen » Covid-19 en het immuunsysteem

Covid-19 en het immuunsysteem

door | 11 aug, 2020 | Immuunsysteem, vitaminen en mineralen

Covid-19 en het immuunsysteem

 

Er is de laatste maanden genoeg geschreven over Covid-19 ofwel Corona. Voor ieder van ons heeft dit virus op de één of andere manier invloed (gehad). Er zijn mensen ziek geworden of er is iemand in de familie door het virus overleden. Opeens moesten we massaal thuis werken en kinderen mochten niet meer naar school. Van ouders werd er verwacht dat zij, naast hun eigen werkzaamheden, hun kinderen hielpen met schoolwerk. Naar de supermarkt gaan werd een grote uitdaging en zelfs wandelen in het park ging niet zomaar meer. Hoe je het ook wendt of keert, de afgelopen maanden heeft een grote impact op ons gehad. Bijna iedereen die ik spreek of hoor is moe, moe en moe.

Herstellen van Coronastress; ‘Lichaam én psyche moeten tot rust komen’

In dit artikel van nu.nl staat wordt uitgelegd hoe je van een stressvolle periode kunt herstellen. Dat de makkelijkste manier om goed te herstellen meer slapen is. Of een wandeling maken. Daar ben ik het helemaal mee eens, in mijn blog waarom wandelen zo goed voor je is, heb ik hier meer over uitgelegd. Toch kan het zijn dat meer slapen, wandelen en leuke dingen doen niet voor iedereen bijdraagt om van zijn of haar vermoeidheid af te komen en zich weer energieker te voelen.

Stress en je immuunsysteem

Bij kortdurende stress en als je voldoende tijd neemt om te herstellen en op te laden,  dan zal er waarschijnlijk weinig gebeuren. Echter, wanneer je wel langdurige stress ervaart en je je batterij niet meer opgeladen krijgt, kan het zijn dat je lichaam minder goed beschermd wordt tegen allerlei ziekteverwekkers. Dit kan op den duur negatief uitpakken voor je weerstand en dus voor je gezondheid.  Het is daarom belangrijk om een goed werkend immuunsysteem te hebben zodat je weerstand toeneemt. Je lichaam kan dan belangrijke indringers als virussen en bacteriën weerstaan.

Vitaminen en mineralen

Als kinesioloog test ik een aantal basis vitaminen en mineralen uit, waaronder vitamine B, C en D die het lichaam nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Samen met de cliënt onderzoek ik of deze stoffen door het lichaam worden opgenomen, verwerkt en afgebroken. Je kunt je voorstellen dat als je bijvoorbeeld magnesium niet volledig opneemt, het weinig zin heeft om een aanvullend voedingssupplement te gebruikenen. Het lichaam neemt dan ook weinig magnesium uit voeding op. En dat terwijl magnesium juist bijdraagt aan ontspanning.

In mijn praktijk zie ik regelmatig dat als cliënten langere tijd onder stress hebben gestaan, ook vitamine B niet goed (meer) wordt opgenomen. Dit kan weer grote invloed hebben op de stressbestendigheid van iemand. Wordt vitamine D niet (goed) opgenomen, dan kan dit bijvoorbeeld tot sombere gedachten leiden. Daarom is het belangrijk om naast de tips uit het artikel van nu.nl ook je immuunsysteem op peil te houden.

Wil jij graag weten of jouw vitaminen en mineralen goed door je lichaam worden opgenomen, verwerkt en afgebroken? Neem dan contact met mij op.

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over (hoog)gevoeligheid, burn-out, een goed werkend immuunsysteem, kruiden en oliën.

Ook mijn liefde voor koken en de vele recepten die ik heb verzameld wil ik hier met je delen.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een kinesioloog?

Wat doet een kinesioloog?

Als kinesioloog bekijk ik de mens holistisch, dat wil zeggen in zijn totaliteit. Er zijn drie verschillende werkgebieden, structuur, psyche en chemie. Als er in één van deze drie een verstoring in de energie is, kunnen er diverse klachten ontstaan. Via de spiertest gaan we op zoek in werkgebied er een onbalans is met betrekking tot de klacht en gaan we met juiste oplossing de blokkade herstellen.

lees verder
Je weerstand verhogen

Je weerstand verhogen

Moeder Natuur schenkt ons echte krachtpatsers om je weerstand te verhogen. Een aantal van deze krachtpatsers heb je ongetwijfeld in huis. Ben je benieuwd over welke het gaat en welke er nog meer goed voor je zijn? Dit lees je in mijn nieuwe blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin