1 december 2023

Wat doet een kinesioloog?

Foto_spiertesten-1237

Als kinesioloog bekijk ik de mens in zijn totaliteit, ook wel holistisch genoemd. Er zijn drie verschillende werkgebieden, structuur, psyche en chemie. Als er in een van deze drie een verstoring in de energie is kunnen er diverse klachten ontstaan. Kinesiologie helpt naast stressgerelateerde klachten en gezondheidspreventie ook mensen met hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn belangrijkste tool om mee te werken is de spiertest. 

Wat doet een kinesioloog

Hoe is deze driehoek opgebouwd?

Structuur heeft te maken met stress in onze spieren, botten, pezen, gewrichten. Denk hierbij aan verhoogde spierspanning of gewrichtsklachten.

Psyche heeft te maken met stress door (onbewuste) emoties zoals boosheid, angst, verdriet, schaamte, overtuigingen, patronen.

Chemie heeft te maken met stress door onder andere producten die we eten, onze spijsvertering, een overgevoeligheid voor voedsel, een onbalans in vitaminen, mineralen.

In onze spieren ligt een schat aan informatie opgeslagen over onze gezondheid. Door middel van spiertesten worden de blokkades in je energiebalans opgespoord. 

Kinesiologie; leer van de beweging

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’ en is een verzamelnaam van allerlei technieken. Door middel van spiertesten ga ik op zoek naar waar jouw lichaam in onbalans is met betrekking tot de klacht. Dit kan dus op structureel gebied zijn, op emotioneel gebied of chemisch. Daarnaast werkt de spiertest ook bij het vinden van de juiste oplossing om blokkades weer op te heffen. Dit kan onder meer door het vasthouden of masseren van acupressuurpunten, een remedie, stress release of een edelsteen.

Zelfgenezend vermogen

Binnen de Kinesiologie gaan we ervanuit dat ons lichaam in staat is om zichzelf te genezen. Om dit voor elkaar te krijgen is er wel een goede energiebalans nodig. Met de spiertest ga ik op zoek naar blokkades. Als de blokkades zijn opgeheven hoeft het lichaam niet langer meer energie te stoppen in desbetreffende klacht of probleem maar kan het zelfgenezend vermogen zijn werk gaan doen.

Voor wie is kinesiologie?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen, van kind tot hoogbejaard. Je kunt kinesiologie preventief inzetten om gezond te blijven of om weer gezond te worden. Het kan bij een groot aantal klachten een effectieve therapie zijn.

Waar valt kinesiologie onder?

Kinesiologie valt onder de alternatieve geneeswijze, ook wel complementaire geneeswijze genoemd en is een prima aanvulling op de reguliere geneeswijze en niet bedoeld als vervanging daarvan. Ik stel geen medische diagnose en ik test geen medicijnen. Het is belangrijk om je behandelend arts altijd te informeren dat je reguliere behandelingen combineert met kinesiologie. Consulten worden vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Via zorgwijzer.nl kun je checken of je voor deze vergoedingen in aanmerking komt.

Kan je mijn hulp op welk vlak dan ook gebruiken maak dan een afspraak. Je bent van harte welkom!

Meer lezen?

Home 2

Over Tamara

Ik ben Tamara van Oers, getrouwd en moeder van twee dochters.
Jarenlang was ik een pleaser puur sang, altijd klaar om anderen te helpen. Het uitspreken van het woord ‘nee’ was voor mij een uitdaging, omdat ik bezorgd was over wat anderen van mij zouden denken. In mijn ogen was ik verre van belangrijk en mijn eigen welzijn leek altijd ondergeschikt aan dat van anderen. Het idee om mezelf op de eerste plaats te zetten leek bijna ondenkbaar, in mijn ogen was dat gewoon egoïstisch…

Werk met mij

Energetisch consult

Energetisch consult

In een 1:1 sessie of traject duiken we samen jouw onderbewustzijn in om dat wat jou belemmerd in je groei aan te pakken.

Koken en coaching

Koken en Coaching

Een andere manier van aanpakken. Tijdens een kooksessie duiken we samen jouw onderbewustzijn in om dat wat jou belemmerd in je groei op te sporen.

Traject

Leeg je energetische rugzak

In zes maanden leer jij hoe je met behulp van de biotensor je energetische rugzak kunt legen.  

Workshop

Workshop

In één dag leer je kennis maken met de biotensor en hoe je deze thuis al gelijk kunt gaan gebruiken.