Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch!

Vind jij jezelf niet belangrijk genoeg?

Wil je leren hoe jij jezelf op de eerste plaats kan zetten?

Wil je graag leren hoe jij je grenzen kunt bewaken?

Ben jij een pleaser en vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Ben je bang om anderen te kwetsen?

Staat je relatie onder druk?

Ben je bang dat als als je voor jezelf kiest jouw relatie het niet overleefd?

Kies voor jezelf

Zo zag mijn leven er vele jaren geleden ook uit. Ik wilde het iedereen naar zijn zin maken. Als mijn dochters vriendjes na schooltijd mee naar huis wilde nemen was dat altijd goed. Ook al liep op mijn tandvlees. Wilde mijn man een dagje weg was dat prima, want ja we hadden ook tijd samen nodig.

Herken je dit?

Hoe zou het zijn om NEE te zeggen in plaats van altijd JA? Om niet alleen anderen gelukkig te maken maar vanaf nu vooral jezelf zonder dat jij jezelf schuldig voel?

Wat ik je gun is dat je weer voor jezelf gaat kiezen. Dat ook jij gaat ervaren dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch is.

“Ik heb er mijn missie van gemaakt dat iedere vrouw zich belangrijk genoeg vindt om zichzelf op de eerste plaats te zetten!”

Word je ook bewust!

Jarenlang heb ik op mijn tandvlees gelopen, totdat ik echt niet meer kon. Het werd tijd dat ik voor mezelf koos. 

Samen met een coach ben ik aan de slag gegaan waar mijn blokkades zaten en leerde ik langzaamaan NEE te zeggen. De stappen daarna waren cursussen en opleidingen en durfde ik steeds vaker JA tegen mezelf te zeggen.

Vandaag de dag begeleid ik nu zelf vrouwen die zichzelf wegcijferen. Vanuit mijn eigen ervaringen en opleidingen kan ik mij als geen ander in hen verplaasten. Samen gaan we aan de slag en maak ik ze bewust van hun overtuigingen en patronen om zich vrij te maken van hun schuldgevoel om voor zichzelf te kiezen.

Want dit is wat ik iedere vrouw gun, dat zij zichzelf belangrijk genoeg vinden om zichzelf op de eerste plaats te zetten!

 

Wil jij ook het heft weer in eigen handen nemen?

Praktische tips

Gedurende het traject geef ik je tips en tools hoe jij jezelf op de eerste plaats gaat zetten.

Grenzen aangeven

Samen gaan we kijken wat jij nodig heb om grenzen aan te geven.

Verbinding maken zonder jezelf te verliezen

Leer hoe jij bij jezelf blijft en niet meer anderen belangrijker vind dan jezelf.

Ervaringen van mijn cliënten

Ik heb net een traject bij Tamara afgerond. Haar slogan ‘van pleasen naar voor jezelf kiezen’ heb ik ter harte genomen. Van kleins af aan heb ik mezelf ‘aangeleerd’ om vooral mijn ouders het naar hun zin te maken doordat mijn broer het verkeerde pad op ging. Maar na mijn ouders werden het mijn partners die ik ging pleasen en later ook mijn kinderen. Tot dat ik met het gevoel kreeg niet meer kon.

Tamara heeft mij mijn pleasegedrag laten inzien en wat dit gedrag mij heeft gebracht. Tijdens het traject heb ik diverse gesprekken met haar gevoerd, we hebben gewandeld, oefeningen gedaan en ben ik heerlijk verwend met een AromaTouchmassage.

Was het altijd even makkelijk? Nee zeker niet! Maar wat ben ik mezelf een stuk leuker gaan vinden en wat vind ik mezelf nu belangrijk! Zelfs mijn man en kinderen zeggen dit regelmatig tegen mij.

V

Tamara heeft mij geleerd hoe ik op liefdevolle wijze om mezelf op de eerste plaats te zetten. Dit durfde ik nooit bang om mensen te kwetsen en te verliezen. Nu ik niet meer ren voor anderen ben ik energieker en vrolijker waar niet alleen ik blij mee ben maar ook mijn kinderen en man.

Ik wil iedereen aanraden om een keer een AromaTouchmassage te ondergaan. Zo ontspannend! Ik heb mezelf een strippenkaart kado gedaan. Iedere 4 weken echt even tijd voor mezelf inplannen.

Het is echt waar, voor mezelf kiezen is niet egoistisch! Het heeft me zoveel meer opgeleverd.

 

A

Plan van aanpak

Naar aanleiding van jouw hulpvraag gaan we samen een plan van aanpak maken. Door mijn eigen ervaringen en mijn brede therapeutische kennis heb ik vele mogelijkheden. Denk onder anderen aan ademhalingstherapie, kinesiologie en wandelsessies. Het belangrijkste vind ik dat we jouw tempo lopen.

– Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes –

Wil jij ook weer optimaal van het leven genieten?

Veelgestelde vragen

Is spiertesten pijnlijk?

Nee, spiertesten is geheel pijnloos. Er komen geen naalden aan te pas of andere enge apparaten.

Kan ik mijn kleding aanhouden?

Je kunt je kleding gewoon aanhouden. Het enige wat je uit mag trekken zijn je schoenen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ik kan helaas niet zeggen hoeveel sessies we nodig hebben. Dit hangt van verschillende factoren af zoals bijvoorbeeld de hulpvraag. Na 3 – 5 sessies evalueren we of we tevreden zijn met het resultaat en bekijken we of we stoppen of dat er meer nodig is.

Worden de sessies vergoed door de zorgverzekeraar?

De kinesiolgiesessies worden door de meeste zorgverzekeraars (deels)vergoed. Ik raad je aan om dit voor het maken van een afspraak eerst even in je polispapieren te controleren. Of kijk op zorgwijzer.nl.

Ervaringen van mijn cliënten

Als man schaamde ik mij om ervoor uit te komen dat ik tijd en ruimte voor mezelf nodig had. Dankzij de sessies met Tamara is dit verleden tijd. Zij heeft mij geleerd hoe ik een werkdag kan doorbrengen, aandacht voor mijn gezin kan hebben én ook nog tijd voor mezelf kan inplannen zonder dat het mij veel energie kost.

G

Via een vriendin ben ik bij Tamara terecht gekomen. Ik liep helemaal vast qua werk en sociaal leven. Mijn eigenwaarde was ver te zoeken en juist daarom waren de wandelsessies zo fijn. Door onze gesprekken, alle inzichten, oefeningen en tips heb ik weer zelfvertrouwen en voel ik mij een heel stuk positiever.

Z

Wil jij graag bij jezelf blijven, ongeacht wat er om je heen gebeurt?

Ik wil je er graag bij helpen!